Pak eens de fiets in plaats van de auto!

Er wordt steeds vaker aan het milieu gedacht en dit is ook maar een goed ding. Als we allemaal ons steentje bijdragen zal de wereld er vanzelf wat beter uit gaan zien.

Vandaar ook dat steeds meer bedrijven richting de verantwoorde ondernemingstijl zijn gegaan, het reduceren van het gebruik van auto’s en het promoten van een gezondere levensstijl staan bij mening ondernemer hoog in het vaandel.

Veel bedrijven schakelen daarom over op een elektrische fiets voor hun werknemers, vaak zelf met een toeslag als de werknemer de fiets gebruikt. Maar waarom is de elektrische fiets toch ineens zo populair?

Vooral omdat de techniek achter de fiets steeds beter wordt, het is een erg gemakkelijk vervoersmiddel waarmee je een flinke radius hebt om op je werk te komen. Menig e-bike kan tegenwoordig een afstand van 30km behalen, ideaal voor medewerkers die dichtbij hun werk wonen. Tevens is een investering van een e-bike ook interessant voor de werkgever, hij of zij hoeft dan geen kilometer vergoeding meer te betalen en het scheelt ruimte op de parkeerplaatsen van een bedrijf.

Maar ook voor de werknemer zelf zitten er voordelen aan, zoals gezond naar het werk. Maar ook snel naar het werk kunnen door gebruik te kunnen maken van kortere routes die normaal op de fiets wat lastiger of vermoeiender waren. Vaak zit er aan het gebruik van een e-bike ook een bonus of krijgt een werknemer zelfs een e-bike van het bedrijf.

En met de juiste accessoires op je fiets kun je gewoon alles meenemen dat je normaal gesproken ook in een auto meeneemt, met bijvoorbeeld fietstassen op je e-bike kun je ook nog eens in het weekend op pad met je elektrische ros.

Op deze manier werken we toch allemaal aan een goed milieu én aan ons zelf!