De grote banken geven je niet genoeg spaarrente

De grote banken Rabobank, ING en ABN Amro geven je al lange tijd bijna geen spaarrente meer maar andere doen dat wel. Tijd dus om over te stappen en dat is helemaal geen gedoe! Je kunt je betaalrekening als je dat wilt bij je huidige bank houden evenals eventuele andere diensten en je spaarrekening bij een andere bank onderbrengen.

Bij welke banken krijg ik meer rente?
Knab en Argenta geven je op dit moment de hoogste spaarrente (1,65%) zonder beperkende voorwaarden op te leggen. Knab is onderdeel van de Nederlandse Aegon Bank en pakt het helemaal anders aan dan traditionele banken. Argenta is een Belgische partij die ook aanwezig is op de Nederlandse markt. Beide partijen kun je zorgeloos een spaarrekening openen.

Hoe krijg ik meer rente?
Als je een hogere rente wilt op je spaarrekening dan moet je genoegen nemen met beperkende voorwaarden. Je kunt je geld bijvoorbeeld vast zetten voor een vooraf afgesproken periode of een bepaald doel. Regio Bank heeft bijvoorbeeld “Eigen Huis Sparen” waarop je meer rente krijgt maar je alleen geld mag opnemen als je een huis gaat kopen.