5 tips voor meer korting bij de bouwmarkt

Je huis aan het verbouwen of gewoon een klein klusje? Elk project kost meestal weer meer dan je vooraf dacht. Met deze 5 tips kun je altijd flink besparen op je aankopen bij de bouwmarkt.

Tip 1
Diverse bouwmarkten hebben tegenwoordig een webshop waarop je het volledige aanbod kan checken met de prijzen. Vergelijk voordat je de deur uit gaat online de prijzen van de bouwmarkten die bij jou in de buurt zitten.

Tip 2
Bouwmarkten concurreren sterk en hebben het hele jaar door acties. Je vindt deze acties niet alleen in de folder maar ook op hun website en in de nieuwsbrief. Een kortingsbon van 20% is snel gevonden. Bij de Praxis zijn op moment van schrijven zelfs de kortingsbonnen van andere bouwmarkten geldig. Soms loont het om twee keer af te rekenen zodat je meer kortingsbonnen kunt gebruiken.

Tip 3
Heb je een grotere klus of klus je het hele jaar door? Bij sommige bouwmarkten kun je dan het hele jaar door een vaste korting krijgen als je een pasje hebt of het op rekening laat zetten.

Tip 4
Heb je spullen over dan is het zonde om deze te bewaren of weg te gooien. Bij alle bekende bouwmarkten kun je dichte verpakkingen zonder gezeur terugbrengen.

Tip 5
Kijk naar alternatieve verkooppunten. Een bouwmarkt is net een supermarkt die voor het gemak vanalles een beetje verkoopt. Alle artikelen (ja echt!) die de bouwmarkt verkoopt kun je ook op andere plaatsen kopen, je moet ze alleen wel even weten te vinden. Radiatoren en sanitair koop je vaak goedkoper bij een landelijke badkamerketen of sanitairdumpwinkel. Op schakelmateriaal van dezelfde bekende merken betaal je online tot 50% minder.

Succes met jouw klus!